KRÖNIKA: Backyard Babies och chokladkallingar

Backyard Babies 12/2 2016: Det är fredag och jag har på grund av vrängd plånbok lovat mig själv att ta det rätt lugnt med fyllan och inte spendera lördagen med skallen i porslinbrunnen. Klockan 04.00 står jag på avenyn med en stulen choklad i kallingarna som lyckats smälta medan jag beställer tre stycken taxibilar till tre olika adresser. Ingen till gatan där jag faktiskt befinner mig och framgörningsavgifterna avlöser varandra på kontot tills det börjar lukta promenad hem.

Vi börjar hemma med lite matlagning och ett glas vin (läs tunna). Vår vän och likasinnade alkopucko Viktor Skatt väljer att svänga förbi på en tallrik innan vi beger oss mot Trädgård’n och kvällens tre band som ska underhålla oss. Eftersom första bandet går på redan 19:30 hinner Viktor bara vara här en timme innan vi ska avlägsna oss. Han frågar om han ska ta med något att dricka.

-Självklart! Ta med lite vin eller nått.

Killen glider in med tre liter rödvin och en hel flaska gin. Vi har alltså en timme på oss. Eftersom jag inte har något att blanda ginen med hemma så blandar vi det helt enkelt med koncentrerad lime och redan där borde jag hört varningsklockorna ringa. Men jag antar att min tinnitus helt enkelt skydda mig från sanningen den här gången också.

Väl på Trädgårn är det de glada punkrockarna Junkstars från Stockholm som öppnar kvällen och i vanlig ordning bjuder dem på ett energiladdat och jävligt glatt gig. Därefter blåser Heavy Tiger igång och med sin kaxiga rock n roll och sjukt snygga scenkläder kan man inte annat än att digga vad dem bjuder på. Två jävligt sköna trios har nu värmt upp publiken för Backyard Babies och jag måste påpeka att turnépaketet är väl genomtänkt.

Backyard Babies som är aktuella med ny skiva och en comeback efter sex års uppehåll är glada att vara på plats. Senast jag såg dem var på Sweden Rock Festival och detta är utan tvekan en bättre och råare spelning. Backyard ska upplevas på just det här sättet: mörkt, klibbigt och rått! Halvvägs in i Backyards set så känner ja dock hur fyllan börjar peaka och mitt löfte om en lugn kväll börjar kännas lika avlägsen som 2pacs återuppståndelse. Det dröjer inte många minuter innan jag befinner mig i logen med diverse löst folk och dricker allt som saknar kork. Jag blir ombedd att öppna en flaska skumpa och passar även på som nybliven kypare att unna mig själv två sejdlar fulla av detta franska benknäckar-rus från himmelen. Vid detta laget har alla mina spärrar nått ryska mått och när någon nämner efterfest på Hardrock Café är jag inte sen med att haka på. Hur jag tog mig dit har jag ingen aning om men jag antar att jag telporterade mig eftersom allt hände på en sekund. Ena stunden står jag skelögd och drömmer mig bort bland champagnens alla bubblor och nästa sekund står jag och snackar med Dregen om musikklimatet i Göteborg vs Stockholm där vi är totalt oense om vilken stad som är hårdast att slå sig igenom i. Jag röstar Göteborg, han röstar emot.

Mikkey Dee kommer in i diskussionen och när jag inser att jag inte längre förstår det svenska språket väljer jag att runda av och bege mig hem. Det skulle visa sig ta två timmar. Och jag förflyttade mig max 50 meter under hela tiden. Jag övertalade min flickvän att jag var tvungen att snatta vilket hon tyckte var det dummaste hon hört och menade på att jag måste växa upp och sluta tycka att snatta är det roligaste som finns när fyllan utspelar sig på knäna. Jag höll med och stoppade samtidigt ner en choklad i kallingarna och unnade mig även ett extra pringlesrör utöver det vi redan degat för. Jag tog även på mig ansvaret att lösa en taxi. Min tjej undrar vart fan den där jävla bilen jag beställde för en kvart sedan befinner sig och jag inser att skickat fel adress. När taxin ringer så är vi på andra sidan stan. Så jag säger en ny adress och han lovar att komma så fort som möjligt. Telefonen ringer och chauffören undrar återigen vart fan vi står. Detta är en ny chaufför då den förra insåg att jag var ett hopplöst fall och det skulle hinna bli vår innan jag fattade vart jag befann mig. Jag inser under samtalet med den nya taxin att jag återigen sagt fel adress. Han flippar och jag orkar inte ens förklara vart jag befinner mig utan beställer istället taxi nummer tre. Den här gången skall det inte bli fel! Två stycken framkörningsavgifter har redan dragits från mitt konto och nu börjar det närma sig promenad med en flickvän som snart brinner upp över min obotliga idioti. Taxi nummer tre är på väg och när chauffören ringer så inser jag att jag för tredje gången sagt fel adress. Eftersom jag nu vet att jag är så nära en avrättning jag kan komma så låtsas jag som ingenting. Jag skiter i att svara när han ringer, betalar återigen en framkörningsavgift och springer ut mitt i vägen för att stoppa första bästa svindyra fejktaxi.

-Munkebäckstorget! 100 spänn?
-Nej nej nej! 180kr!
-Kom igen nu! 150 spänn?
-180kr kompis! Jag måste överleva.

Jag kollar på min tjej som redan satt sig i baksätet och svarar.
-Okej fuck it, jag med! Vi drar!

När jag hoppar ur taxin märker jag att det ligger en smält chokladkaka i mina kallingar. Jag slår mig ner vid köksbordet och häller i mig ett helt rör med pringles och hinkar ett glas med resorb. Klockan är 05:00 och lördagen blev en av de värsta baksmällorna i mitt redan överförfriskade liv. Länge leve brutna löften och förfrusna höfter!
/Coffe Bloodångest

Foto: Emelie Eng

Đọc Truyện Ngôn Tình Online
Đọc truyện ngôn tình online cập nhật liên tục
Đọc Truyện Kiếm Hiệp Online
Đọc truyện kiếm hiệp gây cấn online cập nhật liên tục
Đọc Truyện Kiếm Hiệp Online
Đọc truyện tiên hiệp gây cấn online cập nhật liên tục
Đọc Truyện Tiểu Thuyết Online
Đọc truyện tiểu thuyết gây cấn online cập nhật liên tục
Hướng Dẫn Nấu Ăn các món ăn đặc sản
Khám phá du lịch Việt Nam du lịch giá rẻ
Trang điểm làm đẹp tự nhiên hàn quốc
Trang điểm làm đẹp tự nhiên nhật bản
Review điện thoại sản phẩm công nghệ mới mỗi ngày
Phân tích lưu lượng mạng – BRO NSM – P1 Bro là một dự án mã nguồn mở, cung cấp cho người dùng một giải pháp giám sát hệ thống, phân tích lưu lượng, thay đổi dữ liệu gói tin
Phân tích lưu lượng mạng – BRO NSM – P2 Bro NSM hỗ trợ triển khai trên nhiều nền tảng hệ điều hành, kiến trúc CPU khác nhau; với phiên bản miễn phí
Phân tích lưu lượng mạng – BRO NSM – P2 Bro NSM trong việc phân tích dữ liệu gói tin PCAP được thu thập từ dữ liệu tcpdump
bảo mật mạng Các bài nghiên cứu, xây dựng giải pháp mạng, phương pháp tấn công mạng; hệ thống IDS, network security monitoring; tường lửa,…
giới thiệu Intel Edison Các bài viết giới thiệu Intel Edison trong phát triển IoT và bảo mật.
Intel Edison – Wifi và ứng dụng trong mô hình mạng – P5 Intel Edison được tích hợp sẵn tính năng thu, phát Wifi giúp cho người dùng linh động trong việc phát triển các mô hình IoT cho từng trường hợp cụ thể. Trong bài viết này, tôi sẽ thực hiện hướng dẫn các kỹ thuật điều chỉnh và tùy biến mạng Wifi để ứng dụng vào môi trường mạng TCP/IP.
Giới thiệu Intel Edison Intel Edison là một kiến trúc máy tính có kích thước khá nhỏ tương đương một con tem; nó sẽ thay đổi cách nhìn của bạn về hệ thống tích hợp trong tương lai với sự phát triển ngày càng rộng rãi xu hướng IoT.
Intel Edison – Bluetooth – P2 Intel Edison được tích hợp sẵn Bluetooth Smart/Low Energy (BLE) cho phép bạn có thể kết nối đến Edison từ điện thoại thông minh và phù hợp cho bất kỳ dự án IoT nào mà bạn sẽ thực hiện trong tương lai thông qua Bluetooth.
Intel Edison – Tùy biến Bluetooth – P3 Mã nguồn BlueZ được cài đặt trên nền Yocto Linux cho phép người dùng Intel Edison tùy biến mạnh mẽ các thông số bluetooth một cách dễ dàng thông qua các tập tin cấu hình.
Tấn công máy tính Windows sử dụng Responder Việc tận dụng các tính năng phần cứng từ Edison (Wireless, Wired hardware) và tính tương thích mạnh mẽ của Yocto linux đã giúp choviệc phát triển các dạng tấn công trên môi trường đòi hỏi tính linh động trở nên dễ dàng.
Truyện tiểu thuyết tiểu thuyết cập nhật mới
Thủ thuật chương trình
Hướng dẫn làm trang sức tự làm trang sức đẹp và dễ dàng
Giới thiệu SDR – Ứng dụng MATLAB và RTL-SDR trong nghiên cứu sóng vô tuyến SDR cung cấp những khả năng phát triển linh động hơn nhiều so với phương pháp truyền thống sử dụng Crystal Radio Set rtl-sdr

Giới thiệu SDR – Theo dõi thông tin chuyến bay sử dụng MATLAB và RTL-SDR thu nhận tín hiệu ADS-B Automatic Dependent Surveillance Broadcast (ADS-B) là một công nghệ được sử dụng trong việc giám sát vị trí của máy bay khi đang hoạt động trên không. ADS-B cho phép máy bay gởi dữ liệu định kỳ theo khoảng thời gian cố định nhằm thông báo các thông tin như vị trí, độ cao, tốc độ, mã chuyến bay, số hiệu máy bay và các thông tin khác.