Copenhell 2022

Copenhell 2022 är över och här hittar du ett gäng bilder på några av alla de band som spelade på festivalen.
Årets Copenhell var den största någonsin med ca 35 000 besökare per dag, nästan 10 000 fler besökare än 2019. Det märktes dock inte så mycket då det även utökat området så trängseln var inte värre än tidigare år.
Man har också utökat antalet scener till fyra. Utöver de tidigare välkända scenerna Helviti, Hades och Pandemonium fanns det nu en mindre scen kallad Gehenna. Med fyra scener är det väldigt få luckor i spelschemat och det finns nästan alltid en konsert man kan kolla in.
Årets lineup var grym med stora band som Kiss, Iron Maiden, Korn och Judas Priest. Man förstår nästan inte hur de lyckats pressa in dessa band i sin budget utan att tumma på kvaliteten och mängden på övriga band, vilket de inte gjort. För de som gillar hårdare och tyngre metal finns det mycket mer av det på Copenhell än på t.ex. SRF som är lie mer mainstream.
Matutbudet på festivalen är som vanligt väldigt stort och varierat och även fast mycket handlar om kött finns det gott om alternativ för vegetarianer och veganer. En detalj som gör att många av matställena känns som en del av festivalen är att de har namn som matchar festivalens tema. Man kan hitta matställen med namn som “Reign in Bacon”, “Crêpes of the Beast”, “Deadly Churros”, “FALAFhell”, “Grill Em’all”, “Vegan Hell” etc.
Som vanligt var besöket på Copenhell en grym upplevelse och självklart kommer jag att komma tillbaka nästa år!

Text och foto: Björn Olsson