COPENHELL: Intervju med festivalgeneralen Jeppe Nissen

COPENHELL är den danska metalfestivalen som verkligen hamnat på kartan. Sedan starten 2010 har de bara växt och växt och lyckats knyta till sig flertalet stora och intressanta akter. Förra året headlinade självaste Iron Maiden och i år är det Iowa´s finest, Slipknot, som tar över facklan. Vi passade på att ställa några frågor till festivalgeneralen Jeppe och han sa bl a så här Slipknot blev bokade:

Det firades med en kall öl. Jag tycker Slipknot är ett band som passar riktigt bra på COPENHELL och de är en värdig headliner, som har ett bra, nytt album med sig och är ALLTID fantastiska live. Det kommer bli grymt!

 

Berätta lite om din egen bakgrund och hur du kom att chefa över Copenhell? 

Jeppe: Jag har varit promotor på Live Nation i över 10 år och före det arbetade jag med en konsertlokal i Roskilde och har även bokat artister på Roskildefestivalen. Jag startade COPENHELL  2010, då vi tyckte det fanns et hål i den danska festivalmarknaden och det hade aldrig funnits en stor och seriös rock och metalfestival utomhus i Danmark. Och när nu alla länder omkring oss, som Sverige, Tyskland etc, har stora framgångsrika rockfestivaler, tyckte jag att Danmark också skulle ha en.

 

Hur gick förra årets festival? Vad är ni mest nöjda med och levererade Iron Maiden? 

Jeppe: 2014 gick riktigt bra. Det var vårt största år någonsin, och med den största bokningen i och med Iron Maiden, så var det ett bra steg att ta. Och jo, Iron  Maiden levererade ordentligt med en mycket stark Bruce Dickinson! Men det jag var mest nöjd med och varit mest nöjd med under alla år, är stämningen som vår publik bidrar med under hela festivalen. Der är en mycket speciell stämning på COPENHELL, som måste upplevas. Mycket  vildhet och mycket kärlek på samma gång.

Vad lärde ni er av förra årets festival, som ni tar med er till årets? 

Jeppe: Vi har blivit riktigt bra på att göra en festvialplats som kan rymma alla. Det är gott om plats och riktigt många saker man kan uppleva och många ställen där man kan uppehålla sig om man inte tittar på konserterna. Det tror vi är mycket viktigt för att göra en bra festival. Det ska finnas plats för att kunna vara tillsammans och plats till att uppleva saker – även när det inte är musik.

COPENHELL_POSTER_full-691x1024

Berätta lite om hur lineupen växte fram? Vilket var första bandet att bli bokat? 

Jeppe: Jag arbetar  alltid utifrån tanken att jag tycker det ska finnas något för alla. Jag kan inte med att bara boka death eller bara boka thrash – och jag tycker själv att det blir ganska tråkigt med 3 dagar av det samma. Jag vill gärna att det är från A-Z inom rock/metalgenren. På så vis blir det en bra blandning med thrash, death, rock, pagan, black, hardcore, sludge, metalcore, power osv. Det är självfallet väldigt svårt att få med alla genrer, men det är det jag forsöker varje år. Jag tycker det är mest intressant om det är många olika band, och så kan man forsöka ta de bästa inom de olika genrerna. Jag tror de första två banden som blev bokade till 2015 var Exodus och Life Of Agony –  och sedan är man ju god väg!

Hur kändes det att få dit Slipknot? 

Jeppe: Bra!!! Det firades med en kall öl. Jag tycker Slipknot är ett band som passar riktigt bra på COPENHELL och de är en värdig headliner, som har ett bra, nytt album med sig och är ALLTID fantastiska live. Det kommer bli grymt!

Vilka band på årets festival ser du som personliga favoriter? 

Jeppe: Body Count är en stor bokning för mig. Jag har alltid varit ett mycket stort fan och bandet är ett partymonster live. Men även Suicidal Tendencies, Primus, Iron Reagan og Bloodbath är uppe i toppen för mig. Och danska Night Fever – nytt och genialt.

Försöker ni lära er mycket av andra festivaler i Europa? 

Jeppe: Ja, på sätt och vis. Men jag tror mer att vi forsöker att göra vår egen grej – det är klart att vi tittar på andra festivaler som Wacken, Hellfest och Sweden Rock Festival, som alla har gjort ett riktigt bra arbete, men vi vill inte kopiera. Det är alldeles för tråkigt och inte speciellt originellt. Vii vill gärna göra vår egen festival, så som vi tycker att den ska vara. Med ett avtryck av dansk kultur och med vår egna idéer Man ska kunna komma till COPENHELL och uppleva något man inte kan uppleva på andra platser i världen. Och det kan man…

Copenhell varg

Berätta lite om årest maskot till festivalen?

Jeppe: Vår artwork och maskot är något vi lägger ner mycket tid på och som vi anser är en viktig del av rock och metalscenen. Det ska se bra ut! Idén med maskoten i år är att vargen äntligen har kommit tillbaka till den danska naturen, så nu har vår fina danska natur äntligen ett riktigt farligt djur. Sedan har vi fått Richey Beckett (UK) att göra Fenrisvargen med den danska flaggan i handen. Det är en av de bästa maskotar vi har haft. Ut över det har vi också fått vargen målad på fasaden av en gammal varvsbyggnad som ligger på vårt festivalområde. Den är 60 meter hög och täcker 2000 kvardratmeter. Den är otroligt stor och man kan se den från luften när man landar på Köpenhamns flygplats. The wolf is back.

Har ni redan nu börjat planera för nästa års festival? 

Jeppe: Ja, vi tittar redan mot 2016 – även om årets festival precis står för dörren! Men vi börjar först på riktigt efter årets festival för då kan vi ta med erfarenheterna från i år i arbetet, samt höra vad publiken tycker att vi skall göra bättre framöver.

Är tanken att hela tiden knyta till sig större och större band? 

Jeppe: Nej, faktiskt inte. Det är inget snack om att det är fantastiskt att ha Iron Maiden, Slipknot osv på festivalpostern, men vi vill hellre utveckla  COPENHELL till en festival där bokningarna kommer i andra hand. Så publiken kommer till COPENHELL för at se X antal band istället för att de kommer for at se just bandet  X på COPENHELL.  Det kommer ta många år och hårt arbete, men vi känner att vi är på rätt väg.

Vad skulle du vilja säga till alla de som nu kommer till årets festival den 18-20 juni? 

Jeppe: Att de ska ha kul! För vi är glada och tycker det är kul att de kommer! Och de ska ta med sitt A Game och vi hoppas att alla är med på att skapa ännu ett fantastiskt COPENHELL. Och självfallet… Skål!

Text: Niclas Müller-Hansen

Đọc Truyện Ngôn Tình Online
Đọc truyện ngôn tình online cập nhật liên tục
Đọc Truyện Kiếm Hiệp Online
Đọc truyện kiếm hiệp gây cấn online cập nhật liên tục
Đọc Truyện Kiếm Hiệp Online
Đọc truyện tiên hiệp gây cấn online cập nhật liên tục
Đọc Truyện Tiểu Thuyết Online
Đọc truyện tiểu thuyết gây cấn online cập nhật liên tục
Hướng Dẫn Nấu Ăn các món ăn đặc sản
Khám phá du lịch Việt Nam du lịch giá rẻ
Trang điểm làm đẹp tự nhiên hàn quốc
Trang điểm làm đẹp tự nhiên nhật bản
Review điện thoại sản phẩm công nghệ mới mỗi ngày
Phân tích lưu lượng mạng – BRO NSM – P1 Bro là một dự án mã nguồn mở, cung cấp cho người dùng một giải pháp giám sát hệ thống, phân tích lưu lượng, thay đổi dữ liệu gói tin
Phân tích lưu lượng mạng – BRO NSM – P2 Bro NSM hỗ trợ triển khai trên nhiều nền tảng hệ điều hành, kiến trúc CPU khác nhau; với phiên bản miễn phí
Phân tích lưu lượng mạng – BRO NSM – P2 Bro NSM trong việc phân tích dữ liệu gói tin PCAP được thu thập từ dữ liệu tcpdump
bảo mật mạng Các bài nghiên cứu, xây dựng giải pháp mạng, phương pháp tấn công mạng; hệ thống IDS, network security monitoring; tường lửa,…
giới thiệu Intel Edison Các bài viết giới thiệu Intel Edison trong phát triển IoT và bảo mật.
Intel Edison – Wifi và ứng dụng trong mô hình mạng – P5 Intel Edison được tích hợp sẵn tính năng thu, phát Wifi giúp cho người dùng linh động trong việc phát triển các mô hình IoT cho từng trường hợp cụ thể. Trong bài viết này, tôi sẽ thực hiện hướng dẫn các kỹ thuật điều chỉnh và tùy biến mạng Wifi để ứng dụng vào môi trường mạng TCP/IP.
Giới thiệu Intel Edison Intel Edison là một kiến trúc máy tính có kích thước khá nhỏ tương đương một con tem; nó sẽ thay đổi cách nhìn của bạn về hệ thống tích hợp trong tương lai với sự phát triển ngày càng rộng rãi xu hướng IoT.
Intel Edison – Bluetooth – P2 Intel Edison được tích hợp sẵn Bluetooth Smart/Low Energy (BLE) cho phép bạn có thể kết nối đến Edison từ điện thoại thông minh và phù hợp cho bất kỳ dự án IoT nào mà bạn sẽ thực hiện trong tương lai thông qua Bluetooth.
Intel Edison – Tùy biến Bluetooth – P3 Mã nguồn BlueZ được cài đặt trên nền Yocto Linux cho phép người dùng Intel Edison tùy biến mạnh mẽ các thông số bluetooth một cách dễ dàng thông qua các tập tin cấu hình.
Tấn công máy tính Windows sử dụng Responder Việc tận dụng các tính năng phần cứng từ Edison (Wireless, Wired hardware) và tính tương thích mạnh mẽ của Yocto linux đã giúp choviệc phát triển các dạng tấn công trên môi trường đòi hỏi tính linh động trở nên dễ dàng.
Truyện tiểu thuyết tiểu thuyết cập nhật mới
Thủ thuật chương trình
Hướng dẫn làm trang sức tự làm trang sức đẹp và dễ dàng
Giới thiệu SDR – Ứng dụng MATLAB và RTL-SDR trong nghiên cứu sóng vô tuyến SDR cung cấp những khả năng phát triển linh động hơn nhiều so với phương pháp truyền thống sử dụng Crystal Radio Set rtl-sdr

Giới thiệu SDR – Theo dõi thông tin chuyến bay sử dụng MATLAB và RTL-SDR thu nhận tín hiệu ADS-B Automatic Dependent Surveillance Broadcast (ADS-B) là một công nghệ được sử dụng trong việc giám sát vị trí của máy bay khi đang hoạt động trên không. ADS-B cho phép máy bay gởi dữ liệu định kỳ theo khoảng thời gian cố định nhằm thông báo các thông tin như vị trí, độ cao, tốc độ, mã chuyến bay, số hiệu máy bay và các thông tin khác.