FESTIVAL: En dag med Eleine på Sweden Rock Festival 2022

Som fotograf på en festival trängs man i fotodiket och tar bilder på banden under de tre första låtarna och sen springer man snabbt till presstältet och redigerar och publicerar bilderna, helst innan bandet som fotats har hunnit gå av scenen. Inte så glamoröst direkt och inte många konserter man egentligen ser, men trots det är det ett jäkligt kul jobb.

I lördags tog jag dock en paus från festivalfotostressen på Sweden Rock Festival och tog rygg på bandet Eleine istället och hängde med dem före, under och efter deras gig.
Eleine är ett väldigt trevligt band att hänga med, de får en att nästan känna sig som en i bandet när man är med i deras crew. Man känner aldrig att man stör eller är i vägen även fast man kommer med dumma frågor och annat samtidigt som bandet är på scen och har 20 minuter på sig för att förbereda scenen innan konserten drar igång.
Ett av mina uppdrag under konserten var att fånga bandet med deras pyro på bild, inte världens enklaste jobb då pyro alltid är knepigt att få bra på bild och att de dessutom spelade kl 13.15… Men som tur var höll sig solen bakom molnen under konserten vilket gjorde uppdraget lite enklare.

Några timmar efter konserten mötte bandet sina fans under en signering. Nervositeten över att det bara skulle vara en kort kö med deras hardcore fans vid signeringstältet visade sig totalt obefogad. Det var en låång kö med folk där som ville ha både det ena och andra signerat och snacka lite skit och de 40 minuter bandet hade på sig för signeringen blev till slut upp mot en timme.

Nästa gång jag hänger med Eleine blir på Mallorca i oktober på Full Metal Holiday… vi ses där så klart!

Text och foto: Björn Olsson