GALLERI: Rival Sons, Live on the Green, Nashville 20180830

Det är en midnattsblå sammetshimmel som lägger sig över rådhuset i Nashville trots att klockan inte ens hunnit lämnat tonåren.

– “If we get lightning they will stop the show so let’s hope we will make it”, säger Jay Buchanan till oss backstage en halvtimme innan det är dags för Rival Sons att sätta Live on the Green i gungning. Barfota och på bästa Jim Morrison-manér griper Jay och Rival Sons ofördröjligen tag i den blandade publiken på den lilla gräsplätten utanför Rådhuset mitt i centrala Nashville.

Trots att detta är en centralt belägen gratisfestival är det inte fullt i publiken. Men de som är där får åtnjuta hela Rival Sons känsloregister. Dessutom bjuder bandet på en helt ny låt, Do Your Worst, som håller precis samma mått som när vi hörde bandet för första gången 2011.

Trots att himlen spruckit upp har nu mörkret hunnit lägga sig igen och under den ofantligt känslosamma Jordan öppnar sig himmeln bakom scenen och den enorma byggnaden och blixten härjar i bakgrunden som en överambitiös pyrotekniker. Som tur är återstår bara en låt efter detta och spelningen får fortgå till slutet.

Foton & ord: Therés Stephansdotter Björk