KRÖNIKA: Coffe Blood tar tempen på Bråvalla

Bråvalla, dag ett och två

Jag vaknar upp av att solen marinerar mitt face. Rakt igenom springan på vår för korta gardin hittar solen sin öppning och ber mig obarmhärtigt att stiga upp. Jag ser mig omkring. Jag ligger naken på täcket med campingens kissenödigaste morgonstånd, hållandes i ett visitkort. Va fan gjorde jag igår? Vi backar bandet.

Onsdag levererar några sköna band och höjdpunkten hoppades jag skulle vara System Of A Down. Vet dock inte om det var min rastlöshet som tog över, deras brist på ett pampigt intro eller faktumet att jag hällt i mig vodka och rökt så mycket gräs att jag inte visste vart min egna röv var. Oavsett vad så rundade vi av mot VIP:en för att hänga lite med några från Sabaton. De hade nyss lirat och tog några glas innan de skulle dra vidare mot Finland. Det hade tydligen tänkt starta ett coverband som heter “The Last Band”. Det sket dig dock när de insåg att det redan fanns ett band i Göteborg med det namnet, mitt band. Jag minns inte så mycket mer efter det. Jag tror jag tog mitt ansikte och gick och la det i en pasta någonstans.

Torsdagen börjar bra. När ståndet lagt sig och förståndet kommit ikapp så vågar jag mig ur Vanen. Jag frågar grannen vart man kan köpa kaffe och de svarar med att de redan bryggt och hämtar två muggar. Feelingen kicka direkt och vodkan hälldes rakt ner i min Celsius som skulle fungera som en mjukstart, inte ett nackskott. Överallt ser jag unga killar med rosa keps och två hår på bröstet lyssnandes på tung hiphop medan de kedjeröker Prince Light och gör tuffa grejer med händerna i luften. Pelle, Nisse, Ante och Jonte förvandlas till “Gangsta MC Thug Life Baby” direkt basen blir lite tyngre än deras kommande ångest. Vi drar in och njuter av Gogol Bordello som river av ett sådan jävla zigenarpunkset att jag fortfarande känner mig som en levande maracas. Dagens tveklöst bästa spelning. Senare var det dags för Danzig. Sist jag såg Danzig var det jävligt bra. Igår var det jävligt inte alls bra. Det hände liksom ingenting. Vodkan börjar sippra ut genom knäna och det är dags för påfyllning. Jag fyllde på så bra att min hjärna stängde av och när jag vakna igen stod jag och kollade på Linkin Park. Däremellan hade vi dansat bort hela batteriet i vår stereo, druckit upp all min vodka, rivit ner en gardin i bilen och rökt tills vi snackade Sims. Kvällen var över och jag gjorde precis det man borde göra efter en heldags festande med vetskapen att det är en dag imorgon också. Jag satte mig i bilen, lyssnade på musik och drack tequila själv medan ja tittade på soluppgången.

Sen vakna jag naken igen, på täcket, med stånd. Jag måste ha vatten. Varför har jag inget jävla vatten? Det är tydligen toalettkaos här med. Många är väldigt upprörda. Eftersom jag glömmer av att äta och mest kissar mer mig är jag inte så beroende av de portabla skithusen. Jag tycker allting fungerar kanon.

Snart blir det mer sprit. Men först ska jag dö en stund.

Text: Coffe Blood