COFFE BLOOD: Från 9000-kronors trumset till papegoja till inte ett jävla korvöre

Året var “inte fan vet ja” och jag hade bestämt mig! Jag ska bli trummis och ta över världen! Vad jag inte visste då va att Wu-Tang Clan och Kapten Haddock skulle lämna mig luspank och försätta mig i en serie av dåliga affärer tills jag tog mina sista pengar och köpte en gitarr!

Jag var liten, hade kanske hår på kuken, kanske inte. Men när jag tänker på hur jag kände mig på den tiden så hade jag antagligen världens Rambosnabel med regnskog, xtra allt! Och en stor jävla mustasch! Jag var kanske tio bast. Jag hade tjötat till mig ett trumset som hade fått en gatumusikant att garva droppar i brallan, men det lät i alla fall. Onekligen så mycket att min granne en dag öppnar rutan och skriker lungorna av sig:

– YO! Coffe! COFFE!
– Va fan e de?
– Sluta trumma för helvete!
– Varför?
– Ja kan inte knulla! De e helt jävla omöjligt att hålla takten till ditt jävla spelande!
– Höj din jävla techno då! De här låter ju gött!

Jag tror han sköt mig i ansiktet med en Soft Air Gun sedan, men vi var polare så det var chill. Mitt ego växte med talangen och ni som känner mig vet att jag aldrig ger mig. Så jag fortsatte att tjata. Jag skulle ha ett riktigt trumset med flera pukor och cymbaler! Mina två pungkulor med sitt delade hårstrå fick helt enkelt inte plats bakom den här skiten längre. Efter ca 19 hål i hövvet så gav farsan med sig, med löftet att om jag inte lyckas med musik nu så dödar han mig. Fair enough! Ja lyckas kräma farsan på nästan 9000kr!
Jag skulle kunna berätta hur jag repade och körde på som en galning, men vem fan bryr sig? Vad som däremot händer sen är en serie av “oh my fucking God!”-moments som fick min farsa att självantända och även mig, såhär 15 år senare. Jag fick dille på Hip Hop. Sådan jävla dille att jag sålde mina trummor och hoppade av bandet. Ingen större förlust för Sveriges musikexport rent bandmässigt, men för min musikaliska utveckling, en ren katastrof. Jag ringer farsan med den goda nyheten! (Jag visste inte då att han fortfarande hade trummorna på avbetalning)

– Hej pappa!
– Hallå döh!
– Ja har sålt mitt trumset.
– VA!?
– YES!
– Du har vafan då sadu?!?!
– Sålt trummorna!
– För hur mycket då?
– 5500kr! Erkänn bra!
– Åh herrejävlar! Gick du med på 5500kr?
– Ja! Och ja har redan handlat upp dom!
– Va fan har du gjort nu?!
– Ja köpte 2 turntables och en back vinyler! Ja ska börja scratcha!
– Va!?
– Ja ska bli dj och göra beats!
– MEN FÖR HELVETE CHRISTOPHER!
-Klick-

Jag tyckte han tog det bra. Bra för att va farsan i alla fall. Veckorna gick och jag stod i mitt rum helt ensam och vispade fram och tillbaka på olika vinylplattor med allt från Loop Troop till Göteborgs undergroundscen och tänkte att får jag bara tag i rätt killes mailadress och skickar en video så är jag snart på turné med Wu-Tang Clan. Helt övertygad!
Men impulsiv som jag är så slutade jag en dag bara att vispa och lät plattorna snurra utan mina nävars påverkan. Att vara dj inför sin nallebjörn, som nån brud förnedrat med att döpa till “Björnman”, gav mig varken mer mustasch eller tyngre bollar. Så håll i er nu för här kommer jackpotten! Jag får plötsligt en briljant jävla idé! Den är så briljant att ingen annan i världen utom jag skulle ha balls nog att göra det! Vet ni varför? För det är den dummaste idén en person med en någorlunda fungerande hjärna kan få!
Jag säljer mina skivspelare, alla mina exklusiva vinyler och allt därtill. För 2500kr! Jag tar dessa väl förnedrade pengarna och köper en papegoja…
Jag köper en jävla papegoja!
Vet ni varför? Jo, för jag hade fått för mig att istället för att vispa skivor så skulle jag bli som Kapten Haddock och ha en papegoja på axeln vart jag än gick som kunde säga sköna grejer. Nu tänker ni kanske att envis som jag är så kom jag i alla fall halvvägs? Knappast! Jag lyckades köpa en fågel som endast levde i par. Som därför blev deprimerad och sjuk i huvudet. Inte nog med det. Min syrra blev i samma veva allergisk och jag var tvungen att ge bort den. GE BORT DEN!
Så ja gick från ett trumset för 9000 kronor till ett par turntables för 5500 kronor till en papegoja för 2500 kronor, till noll jävla spänn och ett självförtroende som hade fått Lill-Eriks kuk i Bert att se enorm ut!
Denna aura av dåligt affärsmannaskap följde med mig tills jag var 18 år och även då hade 2500 på fickan och ett löfte att köpa nya kläder då jag “såg ut som fan”. Jag åkte in till stan. Gick förbi en musikbutik. Stod i regnet och såg en akustisk gitarr för 2500 kronor stå ensam och skämmas. Tror ni jag köpte kläder? Så fan heller! Jag köpte gitarren, blev utskälld och förlöjligad över mina “jävla idéer” och hur jag “aldrig lär mig”. Men fuck you very much för den jävla guran har jag kvar! Och den jävla guran har Lemmy signerat! Och om en månad ska jag spela på Tons Of Rock i Norge och inte fan gör jag det med Wu-Tang Clan! Men först ses vi på Sweden Rock!

Stay Evil!

Coffe Blood Photo: René U Valdes
Coffe Blood
Photo: René U Valdes

/Coffe Blood

Đọc Truyện Ngôn Tình Online
Đọc truyện ngôn tình online cập nhật liên tục
Đọc Truyện Kiếm Hiệp Online
Đọc truyện kiếm hiệp gây cấn online cập nhật liên tục
Đọc Truyện Kiếm Hiệp Online
Đọc truyện tiên hiệp gây cấn online cập nhật liên tục
Đọc Truyện Tiểu Thuyết Online
Đọc truyện tiểu thuyết gây cấn online cập nhật liên tục
Hướng Dẫn Nấu Ăn các món ăn đặc sản
Khám phá du lịch Việt Nam du lịch giá rẻ
Trang điểm làm đẹp tự nhiên hàn quốc
Trang điểm làm đẹp tự nhiên nhật bản
Review điện thoại sản phẩm công nghệ mới mỗi ngày
Phân tích lưu lượng mạng – BRO NSM – P1 Bro là một dự án mã nguồn mở, cung cấp cho người dùng một giải pháp giám sát hệ thống, phân tích lưu lượng, thay đổi dữ liệu gói tin
Phân tích lưu lượng mạng – BRO NSM – P2 Bro NSM hỗ trợ triển khai trên nhiều nền tảng hệ điều hành, kiến trúc CPU khác nhau; với phiên bản miễn phí
Phân tích lưu lượng mạng – BRO NSM – P2 Bro NSM trong việc phân tích dữ liệu gói tin PCAP được thu thập từ dữ liệu tcpdump
bảo mật mạng Các bài nghiên cứu, xây dựng giải pháp mạng, phương pháp tấn công mạng; hệ thống IDS, network security monitoring; tường lửa,…
giới thiệu Intel Edison Các bài viết giới thiệu Intel Edison trong phát triển IoT và bảo mật.
Intel Edison – Wifi và ứng dụng trong mô hình mạng – P5 Intel Edison được tích hợp sẵn tính năng thu, phát Wifi giúp cho người dùng linh động trong việc phát triển các mô hình IoT cho từng trường hợp cụ thể. Trong bài viết này, tôi sẽ thực hiện hướng dẫn các kỹ thuật điều chỉnh và tùy biến mạng Wifi để ứng dụng vào môi trường mạng TCP/IP.
Giới thiệu Intel Edison Intel Edison là một kiến trúc máy tính có kích thước khá nhỏ tương đương một con tem; nó sẽ thay đổi cách nhìn của bạn về hệ thống tích hợp trong tương lai với sự phát triển ngày càng rộng rãi xu hướng IoT.
Intel Edison – Bluetooth – P2 Intel Edison được tích hợp sẵn Bluetooth Smart/Low Energy (BLE) cho phép bạn có thể kết nối đến Edison từ điện thoại thông minh và phù hợp cho bất kỳ dự án IoT nào mà bạn sẽ thực hiện trong tương lai thông qua Bluetooth.
Intel Edison – Tùy biến Bluetooth – P3 Mã nguồn BlueZ được cài đặt trên nền Yocto Linux cho phép người dùng Intel Edison tùy biến mạnh mẽ các thông số bluetooth một cách dễ dàng thông qua các tập tin cấu hình.
Tấn công máy tính Windows sử dụng Responder Việc tận dụng các tính năng phần cứng từ Edison (Wireless, Wired hardware) và tính tương thích mạnh mẽ của Yocto linux đã giúp choviệc phát triển các dạng tấn công trên môi trường đòi hỏi tính linh động trở nên dễ dàng.
Truyện tiểu thuyết tiểu thuyết cập nhật mới
Thủ thuật chương trình
Hướng dẫn làm trang sức tự làm trang sức đẹp và dễ dàng
Giới thiệu SDR – Ứng dụng MATLAB và RTL-SDR trong nghiên cứu sóng vô tuyến SDR cung cấp những khả năng phát triển linh động hơn nhiều so với phương pháp truyền thống sử dụng Crystal Radio Set rtl-sdr

Giới thiệu SDR – Theo dõi thông tin chuyến bay sử dụng MATLAB và RTL-SDR thu nhận tín hiệu ADS-B Automatic Dependent Surveillance Broadcast (ADS-B) là một công nghệ được sử dụng trong việc giám sát vị trí của máy bay khi đang hoạt động trên không. ADS-B cho phép máy bay gởi dữ liệu định kỳ theo khoảng thời gian cố định nhằm thông báo các thông tin như vị trí, độ cao, tốc độ, mã chuyến bay, số hiệu máy bay và các thông tin khác.