KRÖNIKA: All those wasted years

Jag var helt tagen. Jag hade aldrig sett ett coolare band. Året var 1985 och jag höll i en samlingsskiva med den finska gruppen Hanoi Rocks. När Jimmy, som var ägare till skivan, la nålen på den svarta vinylen och Two steps from the move strömmade ut ur högtalarna i det lilla källarrummet visste jag att jag hittat hem. Det här var ”min” grupp. De talade till mig. Låt efter låt gick rakt in i min själ; Don’t you ever leave me, Tragedy, Back to mystery city, Million miles away. Varje låt var ett litet mästerverk. Lyckan var total. Tyvärr skulle det visa sig att Hanoi Rocks karriär redan var i spillror då deras trummis Razzle hade omkommit i en bilolycka med Vince Neil från Mötley Crüe som chaufför, men den nyheten hade inte nått Munka-Ljungby än.

När jag gick hem den kvällen efter att bandat samlingsskivan på kassett började jag leta efter artiklar om Hanoi Rocks i gamla OKEJ-tidningar. Det var så man googlade 1985. Till slut hittade jag en liten notis som handlade om ingenting, men jag fick i alla fall namnen på bandmedlemmarna: Michael Monroe, Andy McCoy, Sami Yaffa, Nasty Suicide och Razzle. Deras, i mina 14-åriga ögon, supertuffa namn fick mig att börja fundera på ett eget artistnamn till min framtida rock and roll karriär. Att jag kom fram till Mickey Steel, som mer påminner om en porrskådis än en rockstjärna, får jag väl skylla på min ringa ålder. Det som kanske är än mer anmärkningsvärt är att jag inte vid något tillfälle i mina rockdrömmar funderade på att lära mig spela ett instrument och starta ett band.

Hursomhelst, Hanoi Rocks-kassetten spelades om och om igen på min lilla freestyle. Jag började också klä mig som om jag var en medlem av Hanoi Rocks. Armband i mängder, färgglada scarfsar, en mörkblå Stetsonhatt, en vit kråsskjorta och jag hade dessutom hittat ett par svarta boots med en löjligt hög klack, de var nästintill omöjliga att gå med, men de såg coola ut. Eftersom utbudet på svarta skinnbrallor var obefintliga i Ängelholm med omnejd fick jag nöja mig med blåjeans, tyvärr. Jag minns faktiskt inte om jag visade mig ute med den här klart udda kollektionen eller om jag bara stod framför spegeln och sjöng med i Hanoi Rocks låtar. Jag hoppas på det senare.

Innan året var över hade Hanoi Rocks splittrats och medlemmarna påbörjade diverse soloprojekt. Jag köpte upp alla gamla skivor med Hanoi Rocks och även varenda skiva där någon av medlemmarna i Hanoi Rocks var med. Besattheten var ett faktum.

När jag var i London 1989, för att bland annat leta efter Andy McCoys första soloskiva Too much ain’t enough som hade kommit året innan, hände det osannolika. Jag och en kompis gick längs en av gatorna i South Kensington på väg mot vårt hotell när vi mötte en person som hade på sig en stor leopardpäls, svarta skinnbrallor, stora solglasögon och en svart Stetsonhatt. Jag stannade och stirrade på honom. Han tittade på mig, märkbart irriterad, medan han passerade oss. Det var ingen mindre än Andy McCoy. Nordvästra Skånes största Hanoi Rocks fan var överlycklig. Man skulle kunna tro att jag bad om en autograf, skakade hand med honom eller tog ett foto på oss, men det satte min enorma blyghet stopp för. Dagen efter hittade jag till och med samma guldkavaj som Michael Monroe hade på sig på samlingsskivan, fast den köpte jag inte. Det behövdes liksom inte, jag hade ju träffat Andy McCoy. Typ.

Nåväl, det händer än idag att jag tar på mig min Stetsonhatt och ställer mig framför spegeln när jag lyssnar på Hanoi Rocks fantastiska liveskiva All those wasted years och inbillar mig att jag är Michael Monroe eller Andy McCoy, och när Michael säger: ”You’re all gonna be stars in Japan”, så tror jag honom. Som alltid.

 

Hanoi Rocks
Hanoi Rocks

 

Av: Mikael Ekström

Đọc Truyện Ngôn Tình Online
Đọc truyện ngôn tình online cập nhật liên tục
Đọc Truyện Kiếm Hiệp Online
Đọc truyện kiếm hiệp gây cấn online cập nhật liên tục
Đọc Truyện Kiếm Hiệp Online
Đọc truyện tiên hiệp gây cấn online cập nhật liên tục
Đọc Truyện Tiểu Thuyết Online
Đọc truyện tiểu thuyết gây cấn online cập nhật liên tục
Hướng Dẫn Nấu Ăn các món ăn đặc sản
Khám phá du lịch Việt Nam du lịch giá rẻ
Trang điểm làm đẹp tự nhiên hàn quốc
Trang điểm làm đẹp tự nhiên nhật bản
Review điện thoại sản phẩm công nghệ mới mỗi ngày
Phân tích lưu lượng mạng – BRO NSM – P1 Bro là một dự án mã nguồn mở, cung cấp cho người dùng một giải pháp giám sát hệ thống, phân tích lưu lượng, thay đổi dữ liệu gói tin
Phân tích lưu lượng mạng – BRO NSM – P2 Bro NSM hỗ trợ triển khai trên nhiều nền tảng hệ điều hành, kiến trúc CPU khác nhau; với phiên bản miễn phí
Phân tích lưu lượng mạng – BRO NSM – P2 Bro NSM trong việc phân tích dữ liệu gói tin PCAP được thu thập từ dữ liệu tcpdump
bảo mật mạng Các bài nghiên cứu, xây dựng giải pháp mạng, phương pháp tấn công mạng; hệ thống IDS, network security monitoring; tường lửa,…
giới thiệu Intel Edison Các bài viết giới thiệu Intel Edison trong phát triển IoT và bảo mật.
Intel Edison – Wifi và ứng dụng trong mô hình mạng – P5 Intel Edison được tích hợp sẵn tính năng thu, phát Wifi giúp cho người dùng linh động trong việc phát triển các mô hình IoT cho từng trường hợp cụ thể. Trong bài viết này, tôi sẽ thực hiện hướng dẫn các kỹ thuật điều chỉnh và tùy biến mạng Wifi để ứng dụng vào môi trường mạng TCP/IP.
Giới thiệu Intel Edison Intel Edison là một kiến trúc máy tính có kích thước khá nhỏ tương đương một con tem; nó sẽ thay đổi cách nhìn của bạn về hệ thống tích hợp trong tương lai với sự phát triển ngày càng rộng rãi xu hướng IoT.
Intel Edison – Bluetooth – P2 Intel Edison được tích hợp sẵn Bluetooth Smart/Low Energy (BLE) cho phép bạn có thể kết nối đến Edison từ điện thoại thông minh và phù hợp cho bất kỳ dự án IoT nào mà bạn sẽ thực hiện trong tương lai thông qua Bluetooth.
Intel Edison – Tùy biến Bluetooth – P3 Mã nguồn BlueZ được cài đặt trên nền Yocto Linux cho phép người dùng Intel Edison tùy biến mạnh mẽ các thông số bluetooth một cách dễ dàng thông qua các tập tin cấu hình.
Tấn công máy tính Windows sử dụng Responder Việc tận dụng các tính năng phần cứng từ Edison (Wireless, Wired hardware) và tính tương thích mạnh mẽ của Yocto linux đã giúp choviệc phát triển các dạng tấn công trên môi trường đòi hỏi tính linh động trở nên dễ dàng.
Truyện tiểu thuyết tiểu thuyết cập nhật mới
Thủ thuật chương trình
Hướng dẫn làm trang sức tự làm trang sức đẹp và dễ dàng
Giới thiệu SDR – Ứng dụng MATLAB và RTL-SDR trong nghiên cứu sóng vô tuyến SDR cung cấp những khả năng phát triển linh động hơn nhiều so với phương pháp truyền thống sử dụng Crystal Radio Set rtl-sdr

Giới thiệu SDR – Theo dõi thông tin chuyến bay sử dụng MATLAB và RTL-SDR thu nhận tín hiệu ADS-B Automatic Dependent Surveillance Broadcast (ADS-B) là một công nghệ được sử dụng trong việc giám sát vị trí của máy bay khi đang hoạt động trên không. ADS-B cho phép máy bay gởi dữ liệu định kỳ theo khoảng thời gian cố định nhằm thông báo các thông tin như vị trí, độ cao, tốc độ, mã chuyến bay, số hiệu máy bay và các thông tin khác.