COFFE BLOOD: Göteborg Rockfest 2015

Jag står i baren på Sticky Fingers övervåning med ett glas rött och suckar högt för mig själv.
”Det här suger! Alla här hatar mig ikväll. Det finns ingenting att skriva om och den här krönikan kommer gå åt helvete!”
Tio minuter senare har jag fått en trumpinne av Helvetets Port kastad i ansiktet. Samma pinne som senare kommer att både ollas och signeras av gärningsmannen. Nån jävla mustaschkille skriker ”FIRE!” och hela cirkusen är igång!

göteborg-rockfest-2015

Fredag, Kalasjnikovfylla och Sjutumstango!
Jag anländer tidigt. Så tidigt att jag nästan är där först. Stället har inte ens öppnat och jag frågar mig själv hur fan detta gick till. Så bråttom hade jag definitivt inte! Som tur var så dyker en ny bekantskap upp med en påse ljumna bärs och vi paxar en parkbänk för att kickstarta kvällen i sann festivalanda. Frusna, taggade och med ”fem komma nånting” beska i käften, fantastiskt!
Dörrarna slås upp och inte långt efter det står första bandet på scenen och inleder något som ska komma att bli en helt grym helg på många sätt och vis. Detta är femte upplagan av Göteborg Rockfest och arrangörerna har järnkoll på vad dom sysslar med. Trots strul som alltid tillkommer när man ska rodda 50 packade musiker med huvudet i röven så löser dom allt snyggt och publiken tar ingen notis av det rådande infernot av för långa set, glömda pedaler och borttappade ölbiljetter. Det går knappt en timme efter öppning innan man ser folk moonwalka nedför trappor, spilla drinkar över sina telefoner och pissa på sina egna boots. Stället stinker pungsvett och läppglans och jag totalt älskar det! Rent musikmässigt så var fredagen absolut dagen som jag diggade bäst. Fullt ställ med många av Sveriges vassaste inom sin genre och spelschemat som dessa gossar styrt upp var rent utsagt kungligt! Bra tryck och kö långt ut på gatan.
Jag flyter helt ut i den sköna stämningen och unnar mig själv att bli riktigt jävla packad. Kvällen till ära tog jag faktiskt med mig mitt bands egna nypressade vinylsinglar i hopp om att kränga ett par.

– Är det inte lite lökigt att ta med merch när du inte ens ska lira?
– Lök e pengar baby!

Jag hade tidigare i veckan hållit ett diktatordoftande tal till mina bandmedlemmar om hur vi absolut inte ska ge bort fler saker och måste börja sälja nu. Inga plattor flyger iväg gratis!
Tre timmar och ett sjöslag med rödvin senare dör jag ”go gubbe”-döden och byter skivor mot snus, shots och även skjuts hem. Fredagens nota toppades med en baksmälla från helvetet och på tal om helvetet…

Lördag, Helvetets Port och Toalettfalsett!
Jag står alltså i baren och undrar vad fan det var som hände. Igår var alla så jävla goa och hela stället gungade i rockens anda. Fyllan seglade och jag kände mig som Buzz Lightyear innan han upptäckte att han inte kunde flyga. För på lördagen gjorde jag mycket, men flög, det gjorde jag fan inte!
Vi snackar Metal nu! Hela stället invaderas av patchfyllda västar, patronbälten och mustascher. Folk kollar på mig som om jag vore någon jävla hipster från Bandit Rock bara för att jag inte ser ut som någon satanisk terminator med för hög lugg. Men trots mitt slående utanförskap så måste jag säga att jag älskar den här publiken! Metalskallarna är dedikerade som djävulen och man kan nästan se att dom knutit näven redan innan dom lämnat in jackan i garderoben. Dom kan sina band, dom kan sina låtar och dom röjer, sjunger och kastar bärs som om detta vore den sista dagen i livet. Helt underbart! Alla, då menar jag ta mig fan alla, står i små grupper och tävlar om vem som kan dra den högsta ”FIIIIIREEEE”-falsetten. Detta går så pass långt att när jag ensam står i pissoaren så kommer det en korthårig snubbe och gör mig sällskap. Jag sneglar på honom och upptäcker att även denna mannens överläpp är täckt med en ogenomtränglig Magnum-mustasch som trimmas med machete. Han langar fram pitten och plötsligt bryter han ut i ett ”ooouuuuaaAAAAAAAH! FIRE!”
Jag tror inte det är sant. Inte ens på toaletten kommer man undan västmaffians ständiga mandomsprov. Men fuck it, det har sin charm. Åtminstone nu när min fylla har börjat sitt återtåg.
Så, åter till incidenten med trumpinnen. Jag står alltså i baren, uttråkad. Helvetets Port lirar och jag fattar fan inte vad dom sysslar med. Publiken samt många av mina vänner förklarar för mig att detta är ”The Shit!”. Jag tycker bara det är ”shit” och fortsätter bedöva mig med att shotta fulla glas med rödvin och försöker att inte se för miserabel ut när jag ansluter mig till sällskapet. Och då, som en kaststjärna från Djingis Khans armé ser jag en bumerangliknande skugga flyga mot mig i ljusets hastighet. Min hjärna hinner säga ”du hinner inte” samtidigt som jag, helt jävla förstelnad, står och tittar på vad som just nu kommer att ske. Trumpinnen träffar mig rätt på överläppen och hade jag inte haft käften full med snus som då fungerade som en airbag så hade jag nog sabbat en tand. Kände jag mig hatad tidigare så är detta ingenting mot hur jag kände mig nu. Min bästa vän plockar självklart upp trumpinnen och skriker ”Jag ska fan rama in den här!” samtidigt som jag försöker bedöva min läpp med en kall bärs. Senare kommer han tillbaka med ett råttliknande flin och nästan skriker ut sin extas.

– Coffe! Här är pinnen du fick i fejset! Trummisen har signerat den och ollat den!
– Så min läpp och hans kuk har vart på samma pinne?
– JA! Helt gött ju! Jag måste rama in den nu!

Jag skulle kunna trycka på med sjuka saker som hände denna helg men ingenting toppar detta så vi lämnar det på minnesbanken och går vidare.

Så varför är Göteborg Rockfest en sådan fantastisk festival?
Är det för att banden som bokas river murar med sina tvärgrymma set?
Eller är det för att bärsen är så god att du skulle vart där oavsett vad?
Inte direkt. Rockfest glänser med sin stämning, sina gäster och framförallt det engagemang som drivit Viktor, Robin och Martin att för femte gången i rad husera detta mecka för oss musikälskande rockers. I vanliga fall så hinner knappt sista bandet slå av innan någon jävla dj smäller på en summer hits-lista och ett gäng Håkan Helveteström hipsters med kravmärkta lusekoftor och en ”morgonfriss” som tog 3 timmar att lösa flyger in som ett gäng frireligiösa bumbibjörnar och skriker till någon låt som får en att önska att man föddes döv. Rockfest krigar på hela kvällen och även om du inte orkar se sista bandet så slipper du i alla fall få en discostroke när du köper den där sjukt genomtänkta shotten 5 minuter innan stängning.  Jag tackar för notan, fyllan och kukpinnen i ansiktet och ser fram emot upplaga nummer 6 av något som i framtiden kan bli riktigt stort!

Stay Evil!

 

Coffe Blood Photo: René U Valdes
Text: Coffe Blood
Photo: René U Valdes

Đọc Truyện Ngôn Tình Online
Đọc truyện ngôn tình online cập nhật liên tục
Đọc Truyện Kiếm Hiệp Online
Đọc truyện kiếm hiệp gây cấn online cập nhật liên tục
Đọc Truyện Kiếm Hiệp Online
Đọc truyện tiên hiệp gây cấn online cập nhật liên tục
Đọc Truyện Tiểu Thuyết Online
Đọc truyện tiểu thuyết gây cấn online cập nhật liên tục
Hướng Dẫn Nấu Ăn các món ăn đặc sản
Khám phá du lịch Việt Nam du lịch giá rẻ
Trang điểm làm đẹp tự nhiên hàn quốc
Trang điểm làm đẹp tự nhiên nhật bản
Review điện thoại sản phẩm công nghệ mới mỗi ngày
Phân tích lưu lượng mạng – BRO NSM – P1 Bro là một dự án mã nguồn mở, cung cấp cho người dùng một giải pháp giám sát hệ thống, phân tích lưu lượng, thay đổi dữ liệu gói tin
Phân tích lưu lượng mạng – BRO NSM – P2 Bro NSM hỗ trợ triển khai trên nhiều nền tảng hệ điều hành, kiến trúc CPU khác nhau; với phiên bản miễn phí
Phân tích lưu lượng mạng – BRO NSM – P2 Bro NSM trong việc phân tích dữ liệu gói tin PCAP được thu thập từ dữ liệu tcpdump
bảo mật mạng Các bài nghiên cứu, xây dựng giải pháp mạng, phương pháp tấn công mạng; hệ thống IDS, network security monitoring; tường lửa,…
giới thiệu Intel Edison Các bài viết giới thiệu Intel Edison trong phát triển IoT và bảo mật.
Intel Edison – Wifi và ứng dụng trong mô hình mạng – P5 Intel Edison được tích hợp sẵn tính năng thu, phát Wifi giúp cho người dùng linh động trong việc phát triển các mô hình IoT cho từng trường hợp cụ thể. Trong bài viết này, tôi sẽ thực hiện hướng dẫn các kỹ thuật điều chỉnh và tùy biến mạng Wifi để ứng dụng vào môi trường mạng TCP/IP.
Giới thiệu Intel Edison Intel Edison là một kiến trúc máy tính có kích thước khá nhỏ tương đương một con tem; nó sẽ thay đổi cách nhìn của bạn về hệ thống tích hợp trong tương lai với sự phát triển ngày càng rộng rãi xu hướng IoT.
Intel Edison – Bluetooth – P2 Intel Edison được tích hợp sẵn Bluetooth Smart/Low Energy (BLE) cho phép bạn có thể kết nối đến Edison từ điện thoại thông minh và phù hợp cho bất kỳ dự án IoT nào mà bạn sẽ thực hiện trong tương lai thông qua Bluetooth.
Intel Edison – Tùy biến Bluetooth – P3 Mã nguồn BlueZ được cài đặt trên nền Yocto Linux cho phép người dùng Intel Edison tùy biến mạnh mẽ các thông số bluetooth một cách dễ dàng thông qua các tập tin cấu hình.
Tấn công máy tính Windows sử dụng Responder Việc tận dụng các tính năng phần cứng từ Edison (Wireless, Wired hardware) và tính tương thích mạnh mẽ của Yocto linux đã giúp choviệc phát triển các dạng tấn công trên môi trường đòi hỏi tính linh động trở nên dễ dàng.
Truyện tiểu thuyết tiểu thuyết cập nhật mới
Thủ thuật chương trình
Hướng dẫn làm trang sức tự làm trang sức đẹp và dễ dàng
Giới thiệu SDR – Ứng dụng MATLAB và RTL-SDR trong nghiên cứu sóng vô tuyến SDR cung cấp những khả năng phát triển linh động hơn nhiều so với phương pháp truyền thống sử dụng Crystal Radio Set rtl-sdr

Giới thiệu SDR – Theo dõi thông tin chuyến bay sử dụng MATLAB và RTL-SDR thu nhận tín hiệu ADS-B Automatic Dependent Surveillance Broadcast (ADS-B) là một công nghệ được sử dụng trong việc giám sát vị trí của máy bay khi đang hoạt động trên không. ADS-B cho phép máy bay gởi dữ liệu định kỳ theo khoảng thời gian cố định nhằm thông báo các thông tin như vị trí, độ cao, tốc độ, mã chuyến bay, số hiệu máy bay và các thông tin khác.